Няма да подкрепим правителство начело с Габровски. Имаме приоритети – национална

...
Няма да подкрепим правителство начело с Габровски. Имаме приоритети – национална
Коментари Харесай

Владислав Панев: Третият мандат ще бъде даден към средата на януари

„ Няма да подкрепим държавно управление отпред с Габровски. Имаме цели – национална сигурност, правосъдна промяна и промяна на регулаторите, финансова сигурност. По най-малко две от тези неща не чуваме диалогичност от ГЕРБ ”.

Това съобщи в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS съпредседателят на „ Зелено Движение ” и зам.-председател на ПГ на Демократична България Владислав Панев.

 „ Никой не е адресирал желание за поддръжка на държавно управление на ГЕРБ и не чакам да се стигне до там ”, съобщи Панев.

Не е допустимо да станем очевидци на падащ кворум, влизаме и гласуваме „ Против ”, посочи съпредседателят на Зелено Движение.

Запитан кое на Демократична България не им харесва в метода на Николай Габровски, който е предлагането на ГЕРБ за министър председател с първия мандат, той изясни: „ Нямам забележки към метода на проф. Габровски, забележките ми са, че държавно управление, подкрепено от ГЕРБ, ще работи в плаващо болшинство с поддръжка от ГЕРБ. За тях приоритет бе Изборния кодекс, който не стои в топ 100 от тематиките на България. Сякаш ГЕРБ счупиха машините, с цел да може да се проведат по прочут за тях метод идните локални избори ”.

По думите му повода да не поддържат кабинет на Габровски е, че нямат убеденост, че целите на България ще бъдат изпълнявани от кабинета, само че и от подкрепящото го болшинство.

Запитан дали ще предложат държавно управление на малцинството дружно с Политическа партия, Панев отговори, че не може да изключат нищо. „ Да не слагаме каруцата пред коня. Третият мандат ще бъде даден към средата на януари ”, предвижда Панев.

Винаги концепцията за държавно управление на болшинството е по-добра, само че такава липсва. Сроковете не са толкоз ясни, сподели той.

Относно третия мандат, в случай че бъде връчен на Българска социалистическа партия, той сподели, че дебатът в Народното събрание е много радикализиран. „ Не бягаме от срещи – два пъти се срещнахме с ГЕРБ, бихме се срещнали и с Българска социалистическа партия. Всякакви разговори са положителни в границите на този разпарчетосан политически живот. Ясни са разликите, има беседвания по бюджета, дефицитите евентуално ще бъдат увеличени с милиарди ”, разясни зам.-председателят на Демократична България.

Запитан „ в случай че при третия мандат номинираният за министър председател бъде още веднъж проф. Николай Габровски, по какъв начин ще постъпят от Демократична България ”, Панев сподели, че по-важното е по какъв начин ще работи Народното събрание дотогава. „ Да забележим дали антикорупционните закони и в какъв тип ще бъдат признати ”, сподели той.

Запитан дали военната помощ е отблъскване на номера, той сподели, че тя евентуално не е задоволителна и не е участвал на закритото съвещание, а и тя съставлява квалифицирана информация.

От думите на Панев стана ясно, че с Явор Божанков, който бе изключен от Българска социалистическа партия, имат добра връзка. „ Много евентуално да намираме допирни точки и в бъдеще ”, сподели Панев.

За думите на Борисов, че има „ коалиция „ Лукойл ”, той отговори: „ Вероятно има коалиция „ Лукойл ”, ние не участваме в нея. Ние предлагаме по какъв начин изключителните облаги да влизат в държавния бюджет. Може да се наложи страната да работи по-смело в избрани обстановки ”.

В понеделник Николай Габровски би трябвало да се върне при президента със състав на своя кабинет. През седмицата той предложения на диалози представители на всички парламентарни групи. " Продължаваме промяната " и „ Възраждане ” не се отзоваха на поканата, само че от „ Демократична България ” одобриха да беседват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР